Skip to content

Begivenheder

Vi har nu arrangementer på plads for efteråret 2017. Tilmelding bedes fortrinsvis foretaget ved tilmeldingsformular under hver arrangementsbeskrivelse.Lørdag-søndag d. 28.-29. oktober 2017

Vi deltager i Kalundborg Messen 28.-29. oktober 2017, som holdes i ”Kultur- og Idrætshallerne Kalundborg”, Munkesøgade 3, 4400 Kalundborg.
Foreslå venner og bekendte med interesse for slægtsforskning at gå en tur omkring vores stand. Alle er velkomne til en snak om slægtsforskning.
Nye medlemmer kan tilmelde sig på messen.


Lørdag den 11. november 2017 kl. 09.30 - 15.30

Slægtsforskerdag med seniorkonsulent Erik Kann, Kennedy Centret, København.
Traditionen tro afholder foreningen også i år slægtsforskerdag med følgende foredrag:
Formiddagens foredrag: "Mediestream - og hvad deraf følger." Avisdigitaliseringsprojektet har nu digitaliseret mere end 10 millioner avissider. Erik Kann fortæller om brugen af Mediestream i særdeleshed og brugen af aviser i al almindelighed. Hvad kan vi finde i aviserne om vore aner? Hvordan bruger vi Mediestream? Foredraget giver svar på alt dette.
Eftermiddagens foredrag: "Uægte børn – udlagt barnefader - hvad så?". Vi kender det alle - pludselig melder kirkebogen: Udlagt barnefader. Foredraget giver indgående anvisninger på, hvad du gør i den situation. Hvilke kilder findes der, hvilke sanktioner kunne ”de skyldige” idømmes osv. Foredraget berører også de vigtige spørgsmål social arv, fordømmelse og deklassering for de kvinder, der havde fået et barn uden for ægteskab. Hvordan så samfundet på det at få børn uden for ægteskab, og hvilke ændringer skete der i opfattelsen heraf frem mod vor tid?
Kl. 09.30 Morgenkaffe og velkomst
Kl. 10.00 Foredrag
Kl. 12.00 Frokost
Kl. 13.00 Foredrag
Kl. 15.30 Afslutning

Sted: Vallekilde-Hørve Fritidscenter, Idrætsvej 3, 4534 Hørve

Pris: 150 kr. for medlemmer, 200 kr. for ikke medlemmer. Der betales på dagen via MobilePay eller kontant. Jeg har ikke mulighed for at have byttepenge med, så sørg venligst for at have lige penge med - dvs. 150 kr. for medlemmer og 200 kr. for ikke medlemmer. /Hans Revsbæk

Traktement:
- Morgenkaffe/the og rundstykke med ost og marmelade
- Isvand hele dagen
- 3 stk. smørrebrød til middag
- Kaffe/the og kage eftermiddag.

Øvrige drikkevarer købes særskilt

Tilmelding: Af hensyn til traktementet er der tilmelding senest 8. november 2017 ved tilmeldingsformular nedenfor eller til Hans Revsbæk på mail hans@revsbaek.com eller tlf. 52250512.

Tilmelding til arrangement
Alle felter markeret med "*" skal udfyldes.


Navn:*

Email:*

Tlf.nr.:*

Kommentar:

Jeg er ikke en robot:*
8 + 10 =


Mandag den 4. december 2017 kl. 19.00 – ca. 21.30.

Foredrag ved Karen Munk-Nielsen, slægtsforsker og leder af Holbæk Museum.
Karen Munk-Nielsen vil holde foredrag om "De Vestindiske Øer. En Svær Fortid”. Hun vil fortælle om sit arbejde med at udforske Danmarks fortid som slavehandlende nation. Karen Munk-Nielsen har de forgangne år arbejdet med Danmarks fortid som kolonimagt – belyst ud fra relationerne mellem Vestsjælland og Dansk Vestindien.

Sted: VUC, J. Hagemann Petersens Alle 3, 4400 Kalundborg

Pris: Gratis for medlemmer af Slægtshistorisk forening Vestsjælland. Øvrige deltagere betaler kr. 50. Kaffe/the og kage kan købes for kr. 20.

Tilmelding: Senest 2.december 2017 ved tilmeldingsformular nedenfor eller til Kamma Rasmussen på mail ktr@ka-net.dk eller telefon 25327396.

Tilmelding til arrangement
Alle felter markeret med "*" skal udfyldes.


Navn:*

Email:*

Tlf.nr.:*

Kommentar:

Jeg er ikke en robot:*
8 + 10 =