Skip to content

Arrangementer

Fremtidige arrangementer

Så er efterårssæonens program på plads.

Ud over 3 foredrag i perioden september-december vil der være en slægtsforskerdag den 13. oktober ved Erik Kann samt arrangementer i samarbejde med Kalundborg Bibliotek - cafe-møder på biblioteket og i forsamlingshuse. Café møder giver mulighed for et workshopslignende samarbejde mellem deltagerne. Der vil desuden være deltagere fra biblioteket og SFV, som kan hjælpe deltagerne.

Vi glæder os til at se dig til efterårets arrangementer.

***

Tirsdag den 2. oktober 2018 kl. 19-21

Café-aften med slægtsforskning på Kalundborg Bibliotek.

Vi mødes under hyggelige former omkring slægtsforskning, hvor der vil være mulighed for at udveksle erfaringer og prøve nogle metoder på PC.

Aftenens tema er Mediastream, hvor vi ser på mulighederne for at finde oplysninger om vore slægtninge i gamle aviser.

Sted: Kalundborg Bibliotek, Klostertorvet 2, 4400 Kalundborg

Tilmelding: Kalundborg Bibliotek - her kan du også læse mere om arrangementet.

***

Lørdag den 13.oktober 2018 kl. 09.30 - 15.30

Slægtsforskerdag med seniorkonsulent Erik Kann, Kennedy Centret, København.

 

Traditionen tro afholder foreningen også i år slægtsforskerdag med følgende foredrag:

 • Formidling af vores gode historier
 • Landhåndværkere frem til ca. 1900

Formiddagens foredrag:

  li>Formidling af vores gode historier

Slægtsforskere elsker at samle - anetavlen skal helst vokse sig stor og stærk, og mapperne på PC’en skal gerne proppes med filer, der kan detaljere vores viden om slægten, før vi selv blev en del af denne verden. Men selv om det kan lyde mærkeligt, er virkeligheden jo nok også til en vis grad, at jo flere detaljer vi samler, jo større udfordringer får vi med at formidle vores viden til andre. Det hele går fint, så længe vi håndterer grundlæggende data fra kirkebøger og folketællinger. Men hvad nu, når vi finder en større sag i f.eks. et amtsarkiv. Når forløbet ikke ”bare” er født og døbt, men derimod mange skrivelser frem og tilbage mellem flere forskellige myndigheder. Hvordan får vi styr på sådanne sager, og hvad der er endnu mere vigtigt: Hvordan formidler vi indholdet af sagerne, så det ikke bare ender i et lidt kedeligt ”og så og så-referat”?

Med udgangspunkt i nogle konkrete eksempler vil Erik Kann præsentere et forslag til en metode, som I selv vil kunne anvende, når I skal ud over rampen med jeres gode historier fra jeres slægt. Metoden lægger op til at gøre det komplekse enkelt og overskueligt. Og det vil blive præsenteret, så alle kan få glæde og udbytte af gennemgangen.

Eftermiddagens foredrag:

 • Landhåndværkere frem til ca. 1900 eller
  ”Ingen Haandverksmand maa boe paa Landsbyen”

Håndværk er ganske vist traditionelt set et byerhverv, men der har jo ikke desto mindre altid været behov for at udføre håndværksmæssige opgaver på landet.

Foredraget belyser mulighederne for at finde oplysninger om de af dine forfædre, som har udført håndværksmæssige opgaver på landet. Lovgivningens krav om bevilling til flere landhåndværk, giver dig et helt unikt afsæt for at komme på sporet af en masse spændende oplysninger, og godsregnskabernes ofte omfattende bilagsmaterialer gør det muligt at komme helt tæt på landhåndværkerens dagligdag.

Gennemgangen illustreres af en masse praktiske eksempler, der giver dig levende indblik i de muligheder, der ligger og venter dig i arkivernes pakker og protokoller.

Program:

 • Kl. 09.30 Morgenkaffe/-the og rundstykke med ost og marmelade - velkomst
 • Kl. 10.00 Foredrag
 • Kl. 12.00 Frokost
 • Kl. 13.00 Foredrag
 • Kl. 15.30 Afslutning

Sted: Rosenvængets Selskabslokaler I/S
Rosenvænget 23, 4270 Høng.

Pris: Gratis for medlemmer af Slægtshistorisk Forening Vestsjælland. Øvrige deltagere betaler kr. 50.

Alle skal dog betale for dagens traktement, pris: 175 kr. pr. kuvert.

Betaling for deltagelse bedes indsat på vores bankkonto:
Dragsholm Sparekasse, reg.nr. 0537 konto 418056.
Husk at skrive dit navn/medlemsnr. i meddelelse til modtager.

Hvis du ikke har mulighed for at indbetale betaling for deltagelse, kan du betale kontant på dagen - men det vil være en stor lettelse for kassereren, at der indbetales til vores bankkonto, ligesom vi undgår forsinket start pga. kontantbetalinger.

Traktementet indeholder følgende:

 • Morgenkaffe/-the og rundstykke med ost og marmelade.
 • Frokost med smørrebrød.
 • Eftermiddag vil der være kaffe og frugt
 • Desuden vil der være vand på kande under hele arrangementet.

Der kan købes øl og vand på flaske under hele arrangementet.

Tilmelding: Af hensyn til traktementet er der tilmelding senest 10. oktober 2018 på tilmeldingsblanket nedenfor eller til Kamma Rasmussen på mail ktr@ka-net.dk eller tlf. 2532 7396.

Skriv venligst på tilmeldingen en kommentar om der er foretaget indbetaling - eller foretages betaling til vores bankkonto.

Tilmelding til arrangement
Alle felter markeret med "*" skal udfyldes.

Navn:*

Email:*

Tlf.nr.:*

Kommentar:

Skriv regnestykkets resultat - det viser du er en person:*
8 + 10 =

***

Tirsdag den 23. oktober 2018 kl. 19-21

Café-aften med slægtsforskning på Kalundborg Bibliotek.

Vi mødes under hyggelige former omkring slægtsforskning, hvor der vil være mulighed for at udveksle erfaringer og prøve nogle metoder på PC.

Aftenens tema er et kig på mulighederne for at finde information om slægten i de gamle bøger. Der er mange brugbare oplysninger i de gamle magasinbøger på Kalundborg Bibliotek.

Sted: Kalundborg Bibliotek, Klostertorvet 2, 4400 Kalundborg

Tilmelding: Kalundborg Bibliotek, hvor du også kan læse mere om arrangementet.

***

Torsdag den 8. november 2018 kl. 19.00 – ca. 22.00

Foredrag ved personer fra Family Search, som vil fortælle om de muligheder, som Slægtshistorisk Center kan give os slægtsforskere, hvad Family Search kan og seneste nyheder som er kommet til inden for de sidste par år

Sted: Den lille foredragssal på Holbæk Bibliotek, Nygade 11-13, 4300 Holbæk. Parkering ved Bysøstræde, hvorfra der også er indgang.

Pris: Gratis for medlemmer af Slægtshistorisk forening Vestsjælland. Øvrige deltagere betaler kr. 50. Kaffe/the og kage kan købes for kr. 20.

Tilmelding: Senest 7. november 2018 på tilmeldingsblanket nedenfor eller til Kamma Rasmussen på mail ktr@ka-net.dk eller telefon 2532 7396.

Tilmelding til arrangement
Alle felter markeret med "*" skal udfyldes.

Navn:*

Email:*

Tlf.nr.:*

Kommentar:

Skriv regnestykkets resultat - det viser du er en person:*
8 + 10 =

***

Tirsdag den 12. november.

Café aften med slægtsforskning under Kalundborg Biblioteks program "Liv i forsamlingshusene".

Vi mødes til nogle hyggelige timer, hvor vi udveksler erfaringer om slægtsforskning - alle kan deltage både erfarne slægstforskere og begyndere i slægtsforskning. Der vil være hjælp at hente fra repræsentanter fra Slægtshistorisk Forening Vestsjælland og fra Kalundborg Bibliotek.

Læs mere på https://www.reerslevforsamlingshus.dk/

Information på ovennævnte hjemmeside forventes at være tilgængelig efter 18. august 2018.

Sted: Reerslev Forsamlingshus, Reerslevvej 22, 4291 Ruds-Vedby

Tilmelding: Senest den 10. november 2018 til Reerslev Forsamlingshus v. Marianne Nielsen på tlf. 6027 5419. Betaling via MobilePay eller bankoverførsel. Pris kr. 75,00. Læs mere på https://www.reerslevforsamlingshus.dk/

***

Torsdag den 6. december 2018 kl.19.00 – ca. 21.00

Foredrag ved forfatter Pernille Juhl, der vil holde et foredrag om, hvordan hendes sønderjyske farfars dagbøger har inspireret hende til at skrive bogen ”Vent på mig, Marie”.

Pernille har sat sig ind i alt det historiske om krigen til underbygning af dagbøgerne, hvor hendes farfar meget udførligt har stort som småt med fra sit ophold ved både Øst- som Vestfronten. Bogen har frit opfundne personer, men bygger på hans oplevelser.

Sted: VUC, J. Hagemann Petersens Alle 3, 4400 Kalundborg


Pris: Gratis for medlemmer af Slægtshistorisk forening Vestsjælland. Øvrige deltagere betaler kr. 50. Kaffe/the og kage kan købes for kr. 20.

Tilmelding: Senest 5. december 2018 tilmeldingsblanket nedenfor eller til Kamma Rasmussen på mail ktr@ka-net.dk eller telefon 2532 7396.

Tilmelding til arrangement
Alle felter markeret med "*" skal udfyldes.

Navn:*

Email:*

Tlf.nr.:*

Kommentar:

Skriv regnestykkets resultat - det viser du er en person:*
8 + 10 =

***

267total visits,1visits today