Skip to content

Cafèaften for slægtsforskere

Vores første café aften i samarbejde med biblioteket - 22 interesserede slægtsforskere var mødt frem. Biblioteket serverede kaffe og kage.

2. oktober 2018 på Kalundborg Bibliotek.

Der var mødt 22 med interesse for slægtsforskning op.

Linda Radmer gennemgik mulighederne med mediastream, hvor man kan se diverse aviser. Frem til 1919 kan man søge på et emne og så slå op direkte på de sider, hvor emnet refereres. Efter 1919 kan man se hvilke sider i en given avis emnet refereres på, og så få tilsendt en kopi af den pågældende avis - i nogle tilfælde mod betaling af porto, i andre mod betaling for siden. Det afhænger af om avisen fortsat har en ejer, i så tilfælde forlanges der ofte betaling for siden.

Hans Revsbæk gennemgik kort de værktøjer, man kan anvende, når man starter slægtsforskning op. Der findes mange flere muligheder end de omtalte, men det kan være rart at starte simpelt og så bygge på hen ad vejen.

Michael Augustesen gennem nogle af de avisarkiver, der findes på nettet. Se vedlagte datablad "Lidt om aviser" nedenfor.

Du kan se følgende datablade vedr. ovennævnte indlæg her:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.